Další rok s Adélkou

Letos naše štěňátko oslaví 2 roky, je na čase mu přestat říkat štěňátko. Pěkně nám vyrostla ta psí slečna, dle očekávání se dostala na padesát kilo, a ještě něco k tomu. Stala se rozhodně největší holkou naší smečky.

Vyrostla nám do krásy. Další rok je za námi. Máme za sebou spoustu zážitků a také fotek.

Foto v tomto článku: Ondřej Musil, Archiv U kocoura doma

V tomto článku přinášíme malý přehled o tom, jak vypadal další rok s Adélkou.

ZIMA

Takto jsme vstupovali do roku 2017 (foto 12/2016):

Další zimní fotky tady…

První narozeniny

A takto to vypadalo v únoru 2017, když Adélka slavila rok:

JARO

Na jaře nám zapózovala jako modelka. Růžová jí prostě sluší, vždy a za všech okolností. Předvedla nám to už první rok, třeba tady. A nemusí to být jen sytě růžová, i pastelová je fajn. Foto 4/2017:

Výlet za poznáním

Pěkné fotky přinesl i náš výlet do obory. Nová naučná stezka Obora nás překvapila. I přes typické aprílové počasí (jak jinak v dubnu) to byl nakonec nadmíru povedený výlet. Rádi se něčemu novému naučíme i na dalších stezkách a výletech v roce 2018.

LÉTO

V létě nemohl chybět výlet do Ádru, resp. hned několik. Především páníček na Adršbach nedá dopustit, po skalách s ním však Adélka neleze, maximálně občas vyleze na nějaký ten balík slámy (foto 8/2017):

Jinak čeká pod skálou jako správný lezecký pes. A čekala i na výletě v létě 2016 (foto 8/2016):

Adélka, pes z hor, tedy ze skal (foto 8/2016)

Více fotek z Ádru na konci prázdnin 2016…

Voda?

Adélka se postupně zbavila svého strachu z vody. V roce 2017 si vodu začala opravdu užívat, jako správné Cane Corso (i když je jen poloviční – po matce, po otci je bullmastif). Na fotkách to možná nevypadá, ale je to tak – Adélka má ráda vodu. Konečně!

A to jsme se první rok báli, že Adélka se bude bát vody celý život.

Adélka a voda, zatím to dohromady moc nejde (foto 9/2016)

►DOPORUČUJEME◄ Praktický ochranný potah do kufru auta pro přepravu psa: ESHOP

REKLAMA

PODZIM

Podzim se předvedl v celé své kráse a Adélka s ním. Je to ten nejkrásnější pes široko daleko, alespoň pro své páníčky. Samozřejmě chápeme, že pro správného páníčka je vždycky nejkrásnějším psem právě ten jeho. Foto 9/2017:

ZIMA

Co dělat přes zimu? Vždycky se dá věnovat naší oblíbené zábavě, kterou je gaučing. Gaučing nás pořád baví!

Novou zábavou se pro nás od kocoura stala tvora videa z našich fotek. Vzniklo tak i video o gaučingu a nový kanál na Youtube, nově tam najdete i kočku v krabici:-).

Gaučing u kocoura

Aby těch sítí nebylo málo, stihli jsme se s chlupáči koncem roku zabydlet i na Instagramu. Takže kocour, kočička a samozřejmě i hafan Adélka jsou teď na Instagramu jako doma:

Pes baskervillský

Úplně největší holka naší smečky Adélka může zdálky vypadat jako pes baskervillský, ostatně ten jako bullmastif byl její příbuzný. Naše psí slečna je bullmastif napůl, po matce je Cane Corso. Jistě je u kocoura doma největší, ale je to také ten největší mazel. Přesto je na čase pomalu zavřít kapitolu s názvem štěňátko, a otevřít kapitolu novou.

Ze štěňátka vyrostl dospělý pes, zakrátko naše valentýnské štěňátko oslaví 2 roky, a to už však na titul ŠTĚŇÁTKO se svými více než padesáti kily opravdu nebude mít nárok.

Přitom to není tak dlouho, když se člověku vešla do náruče. Přišla na svět jako malinkatá chlupatá kulička (Cane Corso x bullmastif) tak akorát do dtlaně, ale velmi brzy vyrostla i ze svého koše, v kterém jsme ji nosili i s jejími sourozenci. A tak jsme kvůli vzpomínkám začali psát Příběh jednoho štěňátka:

Gaučing u kocoura

Psi i lidé se mění, ale gaučing je tady pořád. Gauč u kocoura doma stále stojí na svém místě, ač na něm ty hodiny Adélčina gaučingu s jejími narůstajícími kily jdou znát.

Gaučing si Adélka zamilovala hned, jak jsme jí to dovolili. No, kdo by ji z toho gauče dokázal vyhnat? Foto 6/2016:

Těšíme se na viděnou v roce 2018!

A to je všechno, všechno z roku 2017. Je na čase vrhnout se do roku 2018. Před námi je plno nových dnů s dosud nepopsanými listy. Je na čase začít psát a také plánovat oslavy Valentýna, to Adélka bude mít dva roky. Na apríla pak oslaví dva roky i naše radost Rozárka, zatímco černý kocour Faust v létě oslaví už pět let. O tom všem určitě časem podáme report.

Budeme rádi, když budete slavit s námi. Každý jediný den v roce může být takovým malým svátkem. Každý den se najde důvod k oslavě života. Každá chvilka s chlupáči je důvodem k radosti a úsměvu, tak si jich užívejte!

TIP OD KOCOURA – Bachovy esence pro zvířata

Zvířata toho mají s lidmi mnoho společného, nesdílejí společně jenom své bydlení a domov. Psi, kočky a jiná zvířata si s lidmi vzájemně předávají také své emoce. Zvířata jsou přitom mnohem citlivější a vnímavější než my lidé.

Bachovy esence jsou jemnou, nenásilnou, ale účinnou metodou, jak si poradit s negativními emocemi.  Pomáhají k tomu, aby zvířata byla šťastná a spokojená, a s nimi i jejich chovatelé.

Bachovy kapky STRACH, při strachu, např. strachu z hluku Bachovy kapky AGRESIVITA - pro zvířata, mírní agresivní projevy, proti škrábání a kousání Bachovy kapky SMUTEK - pro zvířata, tlumí smutek a sklíčenost, navrací chuť k hraní a k jídlu

Jsem amatérský fotograf, milovník psů, taky venčení a výletů, jsem turista a cestovatel. Vyznávám jemnost pískovcových skal i sílu, kterou potřebuji k jejich zdolání. Potřebuji k životu adrenalin, ale také energii. Jejím zdrojem je pro mě příroda, čerstvý vzduch a můj pes, původně štěňátko.

Redakce U KOCOURA DOMA

Vyznáváme šťastné doma, přinášíme tipy na vrnivou spokojenost a harmonii. Hledáme inspiraci pro útulné bydlení, kde mají své místo domácí mazlíčci nebo pokojové rostliny. Jsme milovníci zvířat a přírody. Více…

Hvězdičkujeme...
Ondra Musil
Latest posts by Ondra Musil (see all)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *